top of page

Χωριάτικη σαλάτα: Κυρίως ή συνοδευτικό πιάτο;

Μία χωριάτικη όπως όλοι μας γνωρίζουμε αποτελείται από το φρούτο ντομάτα, το αγγούρι, κρεμμύδι, τη φέτα, τις ελιές, 2 κουταλιές ελαιόλαδο, και αλάτι. Άρα συνδυάζει υδατάνθρακες με φυτικές ίνες (ντομάτα, αγγούρι, κρεμμύδι), πρωτεΐνη (τυρί φέτα), και ωφέλιμα λιπαρά (λάδι). Άρα μιλάμε για ένα πλήρες γεύμα που στην περίπτωση που συνοδευτεί με κάποιο παξιμάδι ολικής γίνεται ολοκληρωμένο και ισορροπημένο.

Από θερμιδικής άποψης μία μερίδα χωριάτικης ξεπερνάνε τις 470cal ενώ μία σαλάτα με φυλλώδη λαχανικά που θα συνοδεύσετε το γεύμα σας 120cal.

Συνόδευσε το μεσημεριανό σου ή το βραδινό με μία μικρή ποσότητα σαλάτας με πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως σπανάκι ρόκα και μαρούλι. Η χωριάτικη δεν αποτελεί κατάλληλη επιλογή για να συνοδεύσεις το κύριό σου γεύμα σου γιατί θα είναι σαν να καταναλώνεις διπλή μερίδα.

Μην ξεχνάς ότι οι φυτικές ίνες βοηθάνε στην ομαλή πέψη της τροφής, σε κρατάνε για περισσότερη ώρα χορτάτο (συνδυασμός φυτικών ινών και νερού) και ρυθμίζει την έκκριση ινσουλίνης (σε αντίθεση με τα γλυκά και τη ζάχαρη που την εκτινάσσει στα ύψη). Γιαυτό και είναι απαραίτητη η ένταξη της μέσα στο διατροφολόγιο μας.

 

Ρώτα τον προσωπικό σου διατροφολόγο για την ιδανική δοσολογία.

 

Προτεινόμενα άρθα
Πρόσφατες δημοσιέυσεις
Search By Tags
Κατηγορίες
Αρχείο
Σχετικά άρθρα
Follow me!
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
bottom of page