top of page

Δώσε boost στον οργανισμό σου τρώγοντας...

Πως βοηθάει τον οργανισμό όλων όσων γυμνάζονται; Πόσο ωφελούνται από την λήψη Cordyceps και πού αλλού κάνει θαύματα εκτός της άσκησης;

To Cordyceps (Κόρντισεπς) αποτελεί ένα είδος μύκητα, γνωστό εδώ και πολλούς αιώνες στην παραδοσιακή Κινέζικη και Θιβετιανή Ιατρική για τις αναζωογονητικές ιδιότητές του.ευδοκιμεί σε υψόμετρο 3800 μέτρων ενώ υπάρχουν διάφορα είδη Cordyceps τα οποία είναι γνωστά και χρησιμοποιούνται στην τοπική ιατρική αλλά και σαν συμπληρώματα στον Δυτικό κόσμο δηλαδή σε εμάς.

Παραδοσιακά στη βοτανολογία έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία και αντιμετώπιση πολλών καταστάσεων, όπως μολύνσεις, κόπωση, βελτίωση της ανδρικής λίμπιντο καθώς και για την τόνωση του ανοσοποιητικού.

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες η λήψη Cordyceps πριν την άσκηση μπορεί να παρέχει πολλά οφέλη. Οι δράσεις του Cordyceps οφείλονται στην υψηλή περιεκτικότητά του σε πολυσακχαρίτες, αδενοσίνη (adenosine), κορντισεπίνη (cordycepin) και κορντισεπικό οξύ (cordycepic acid). Είναι εξαιρετικό τονωτικό, αντιοξειδωτικό και αποτοξινωτικό ήπατος και νεφρών. Πιο αναλυτικά:


Αντιοξειδωτική προστασία Τα άτομα που αθλούνται συστηματικά, λόγω της αυξημένης καταπόνησης χαρακτηρίζονται από αυξημένο οξειδωτικό στρες, για το λόγο αυτό χρειάζονται αυξημένη αντιοξειδωτική προστασία. Το εκχύλισμα Cordyceps διαθέτει ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση. Σύμφωνα με έρευνες εξουδετερώνει τις επιβλαβείς δράσεις των ελευθέρων ριζών, προστατεύοντας τα κύτταρα από τις επιβλαβείς δράσεις τους, ενώ παράλληλα θωρακίζει το ανοσοποιητικό σύστημα.


Οξυγόνωση Το εκχύλισμα του μύκητα συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη οξυγόνωση του οργανισμού, μέσω προσαρμογής του αναπνευστικού συστήματος στις απαιτήσεις της άσκησης. Η λήψη του φάνηκε να ωφελεί ιδιαίτερα αθλητές που ασκούνται σε υψηλό υψόμετρο, καθώς βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και την οξυγόνωση των ιστών.


Ενέργεια και αντοχή Το cordyceps φάνηκε πως βελτιώνει σημαντικά τα επίπεδα ενέργειας, μειώνοντας σημαντικά την κόπωση, ειδικά σε αερόβια αθλήματα αντοχής. Έρευνες έχουν δείξει ότι επιταχύνει το ρυθμό απομάκρυνσης του γαλακτικού οξέος από τους μυς, με αποτέλεσμα την ταχύτερη αποκατάσταση του αθλητή μετά το τέλος της αθλητικής δραστηριότητας.


Καταπολεμά τον διαβήτη

Δύο ενεργά συστατικά του Cordyceps, d-μαννιτόλη κορντισεπίνη και 3′-δεοξυαδενοσίνη, είναι εν μέρει υπεύθυνοι για διάφορες φυσιολογικές δράσεις που βοηθούν τον έλεγχο των επιπέδων ινσουλίνης και σακχάρου στο αίμα. Το Cordyceps ίσως είναι χρήσιμο για μία φυσική προσέγγιση του διαβήτη.


Λειτουργεί ως ένα φυσικό αφροδισιακό

Παραδοσιακά, οι άνδρες και οι γυναίκες λάμβαναν τονωτικά από τα μανιτάρια cordyceps για να ενισχύσουν την λίμπιντο και την αναπαραγωγική λειτουργία τους. Φαίνεται ότι το cordyceps ως συμπλήρωμα μπορεί να βοηθήσει το σώμα να χρησιμοποιήσει το οξυγόνο πιο αποτελεσματικά και να βελτιώσει τη ροή του αίματος, η οποία είναι σημαντική για την σωματική υγεία και τη σεξουαλική λειτουργία. Βελτιωμένη αντοχή, καλύτερα αποτελέσματα αντικόπωσης και χαμηλότερα επίπεδα φλεγμονής είναι μερικοί άλλοι λόγοι που το Cordyceps βελτιώνει τη γονιμότητα.


Βελτιώνει την ηπατική λειτουργία και την Αποτοξίνωση

Το Cordyceps φαίνεται να συμβάλει στην βελτίωση της λειτουργίας του ήπατος, ειδικά σε άτομα με ηπατικές βλάβες που οφείλονται από διαταραχές όπως η ηπατίτιδα Β. Λόγω του ότι το ήπαρ βοηθάει στην απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα, η βελτιωμένη λειτουργία του ήπατος είναι ένας τρόπος που το Cordyceps επηρεάζει θετικά το ανοσοποιητικό σύστημα.Ένας από τους λόγους που προσφέρει θετικά αποτελέσματα στο ήπαρ αλλά και στην καρδιά είναι διότι ένα υγιέστερο ήπαρ επιτρέπει την καλύτερη πέψη και χρησιμοποίηση των λιπαρών οξέων, και ως εκ τούτο τα μανιτάρια Cordyceps είναι γνωστά για το ότι βοηθάνε στην βελτίωση των επιπέδων των τριγλυκεριδίων ενώ παράλληλα ωφελούν την υγεία της καρδιάς.Comentários


Προτεινόμενα άρθα
Πρόσφατες δημοσιέυσεις
Search By Tags
Κατηγορίες
Αρχείο
Σχετικά άρθρα
Follow me!
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
bottom of page