top of page

Σκόρδο για μακροζωία, ομορφιά και δύναμη


Το σκόρδο αποτελεί για τη λαϊκή ιατρική ένα πολυδύναμο φάρμακο με μεγάλη αξία. Περιέχει αιθέριο έλαιο αποτελούμενο από αλλιίνη, αλλινάση, αλλικίνη, αχοένιο, σκορδινίνες, το αντιοξειδωτικό σελήνιο, ιώδιο, ασβέστιο, μαγγάνιο, σίδηρο, φώσφορο, θειάφι και βιταμίνες Α, Β, Β1, Β2, Β3, Β6, C, και Ε. Περιέχει επίσης, πτητικό έλαιο, γλίσχρασμα, γλυκοκινίνες και γερμάνιο, καθώς και άλλα χρήσιμα για τον οργανισμό στοιχεία, όπως λευκωματούχες ουσίες, λιπαρές, αμυλώδες και κυτταρίνη.

Ένα είναι το Κόλπο για να μην μυρίζετε ποτέ σκόρδο! Δες στο τέλος του άρθρου.

Το σκόρδο χρησιμοποιείται από τους ανθρώπους εδώ και πάνω από 5.000 χρόνια ενώ οι αναφορές του σε έγγραφα ακόμη και σε πάπυρους είναι αμέτρητες εγκωμιάζοντας το ως το ελιξήριο της ζωής.


Θεραπευτικές δράσεις και χρήσεις -Τα συστατικά του αιθέριου ελαίου του έχουν έντονη αντισηπτική και αντιβιοτική δράση και έτσι, το σκόρδο είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό σε διάφορες μολύνσεις, όπως η δυσεντερία.

-Έρευνες απέδειξαν την αποτελεσματικότητά του στη ρύθμιση της πίεσης του αίματος και των επιπέδων των λιπιδίων σ’ αυτό.

-Ευεργετικό στις περιπτώσεις γρίπης, κρυολογήματος, ωτίτιδας, καταρροής και γενικά στις μολύνσεις του αναπνευστικού όπως η χρόνια βρογχίτιδα και το βρογχικό άσθμα.

-Είναι ευστόμαχο, ελαττώνει τον τυμπανισμό βοηθά στην απαλλαγή των εντέρων από τα παράσιτα και θεωρείται χολαγωγό και διουρητικό.

-Ενισχύει την ανάπτυξη της φυσικής χλωρίδας, ενώ ταυτόχρονα σκοτώνει τους παθογόνους μικροοργανισμούς.

-Είναι τονωτικό και βοηθά στην ταχύτερη ανάρρωση από λοιμώξεις, αποτρέποντας ταυτόχρονα τις δυσάρεστες παρενέργειες.

-Προλαμβάνει τον καρκίνο του στομάχου, του οισοφάγου και του παχύ εντέρου.

-Λόγω των αντιοξειδωτικών που περιέχει πιστεύεται ότι διαθέτει ισχυρή αντιγηραντική δράση και ότι προάγει τη μακροζωία.

-Συμβάλλει στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

-Κατά της αρθρίτιδας και του τυφοειδούς πυρετού, της πλευρίτιδας, φαρυγγίτιδας και λαρυγγίτιδας.

-Βελτιώνει την υγεία των οστών.

-Δυναμώνει τα νεύρα και την καρδιά και δρα κατά της αρτηριοσκλήρυνσης.

-Σαν κατάπλασμα είναι ωφέλιμο κατά των ρευματικών και νευρικών πόνων. Ενεργεί επίσης, επανορθωτικά, στους ιστούς ορισμένων ελκών. Βοηθά στη θεραπεία πυορροουσών πληγών.

-Φαίνεται ότι προστατεύει από το έλκος του στομάχου και καταπολεμά το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, εξαιτίας της ισχυρής αντιμικροβιακής του δράσης.

-Έχει αντιβιοτική δράση για το γαστρεντερικό σύστημα, δρώντας ενάντια σε ιούς, βακτήρια και παράσιτα του πεπτικού συστήματος όπως του οξύουρου.

-Εξωτερικά, έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της τριχοφυίας ενισχύοντας το θύλακα της τρίχας.

-Προλαμβάνει τη νόσο του Αλτσχάιμερ και άλλες εκφυλιστικές παθήσεις όπως είναι η άνοια.

-Καθαρίζει και αποτοξινώνει το αίμα.

-Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

-Κατά της κόπωσης, βελτιώνει τη σωματική και την πνευματική απόδοση.

-Συμβάλλει στην καλή λειτουργία του ήπατος.

-Καθαρίζει τους πνεύμονες.

-Μειώνει τα επίπεδα του ουρικού οξέος που μπορεί να οδηγήσουν σε ουρική αρθρίτιδα και ρευματισμούς.

-Ηρεμεί το νευρικό σύστημα και μειώνει το άγχος.

-Αυξάνει την όρεξη, τη δύναμη, την ενέργεια και τη λίμπιντο.

Συνιστώμενη δόση

Η αποτελεσματική δόση για το σκόρδο δεν έχει καθοριστεί. Οι δόσεις που συστήνονται γενικά στη βιβλιογραφία για τους ενήλικες είναι 4 γραμμάρια (1-2 κομμάτια) ωμό σκόρδο ανά ημέρα ή μια ταμπλέτα σκόνης σκόρδου 300mg, 2 έως 3 φορές ανά ημέρα.


Ένα Είναι το Κόλπο για να μην Μυρίζετε Ποτέ Σκόρδο! Υπάρχει ένας πολύ απλός τρόπος θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από την άσχημη μυρωδιά του σκόρδου σε ένα μόλις λεπτό.Για να μην μυρίζετε, λοιπόν, σκόρδο φάτε ένα μήλο. Το ωμό μήλο περιέχει ένα ένζυμο το οποίο δρα ως φυσικό αποσμητικό για το συστατικό που περιέχει το σκόρδο και κάνει το στόμα σας να μυρίζει. Στην περίπτωση βέβαια που το προτιμάτε να το λάβετε μέσω κάψουλας όπως πολλές εταιρίες το λανσάρουν τότε δεν σας απασχολεί καν.

Η ωμή μέντα, ο μαϊντανός, το γάλα, το πράσινο τσάι και ο χυμός λεμονιού μπορεί να βοηθήσουν πολύ επίσης στη μείωση της οσμής. Γιατί, όμως, μυρίζει το στόμα μας σκόρδο μέχρι και 24 ώρες μετά την κατανάλωσή του; Ο λόγος είναι το αλλύλιο μεθυλοσουλφίδιο που περιέχει το οποίο μεταβολίζεται πολύ αργά με αποτέλεσμα να παραμένει μέσα στον οργανισμό μας για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά την κατανάλωσή του.




Προτεινόμενα άρθα
Πρόσφατες δημοσιέυσεις
Search By Tags
Κατηγορίες
Αρχείο
Σχετικά άρθρα
Follow me!
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
bottom of page