top of page

6 λόγοι που δεν μπορείς να δεις τους κοιλιακούς σου

Το σωματικό λίπος είναι μόνο ένα από αυτά. Δες εδώ τι άλλο μπορεί να φταίει

Η δύναμη και η αντοχή δεν αποτελεί ένδειξη ότι κάποιος θα έχει ορατά κοιλιακούς, και ενώ η διατροφή μπορεί να διαδραματίσει κάποιο ρόλο, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν σχηματισμένους κοιλιακούς ακόμη και όταν δεν κάνουν δίαιτα.

Η πραγματικότητα είναι ότι οι συνεχώς εμφανείς κοιλιακοί μπορεί να είναι σημάδι πολλών παραγόντων. Σου παραθέτω έξι μεταβλητές που επηρεάζουν την εμφάνιση τους.

1.DNA

Η επιστήμη των κοιλιακών. Ο Christian Thibaudeau εξηγεί πως μερικοί άνθρωποι - ακόμα και όταν αυτοί είναι άπαχοι - δεν θα μπορούν να δουν τους κοιλιακούς τους επειδή οι μυικές ίνες των κοιλιακών τους δεν είναι φυσικά πυκνές.Άρα υστερούν σε όγκο. Οι πυκνότητα των μυικών ινών έχει να κάνει και με το διαχωρισμό των κοιλιακών σε 6pack όπως λέμε, 8pack και ούτε κάθε εξής. Είναι καθαρά γονιδιακό.

2. Προπόνηση

Εκείνοι που δεν έχουν γενετικά παχύτερους μυς θα πρέπει να κάνουν περισσότερη δουλειά για την υπερτροφία τους. Η δίαιτα από μόνη της δεν θα βοηθήσει. Οι κοιλιακοί είναι μια ομάδα μυών όπως και τα χέρια ή τα πόδια, οπότε αυτό δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη. Γυμνάστε τους απευθείας με αντίσταση.

3.Σωματικό λίπος

Υπάρχει ένα σημείο που, ακόμα κι αν έχεις αναπτύξει κοιλιακούς, δεν θα είναι ορατοί εάν υπάρχει υπερβολικό σωματικό λίπος. Όσες ασκήσεις και σετ κοιλιακών και αν κάνεις δεν θα τους κάνει ορατούς αν βρίσκονται κάτω από αρκετά εκατοστά λιπώδους ιστού. Το ήξερες, έτσι;

4. Πέψη Μερικοί άνθρωποι λένε ότι η χρόνια πεπτική διαταραχή μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο σωματικό λίπος γύρω από το μεσαίο τμήμα. Προσωπικά δεν ασπάζομαι αυτή τη θεωρία κυρίως γιατί η διάταση του στομάχου και η πίεση στο έντερο (από το φυσικό αέριο, τη δυσκοιλιότητα, το αβλαβές φαγητό που κάθεται στο στομάχι κλπ.) μπορεί να κάνει την κοιλιά σας να προεξέχει. Και μόνο οι ακραίες προεξοχές θα κάνουν τον διαχωρισμό λιγότερο ορατό.

Έτσι, ακόμα κι αν είστε κάποιος που είναι μη μυώδης η αργή κίνηση του εντέρου ή και η κακή πέψη μπορεί απλά να κάνει πιο δύσκολο να τους εμφανίσετε.

5. Κατακράτηση νερού

Ρωτήστε οποιαδήποτε fit γυναίκα που θέλει να τραβήξει επαγγελματικές φωτογραφίες υπάρχει μια πιθανότητα να προγραμματίσει την περίοδό της. Γιατί; Επειδή υπάρχουν λίγες μέρες που το σώμα διατηρεί περισσότερο νερό από το συνηθισμένο και και έτσι επηρεάζει την εμφάνιση. Αντίστοιχα και οι άντρες βιώνουν την κατακράτηση νερού για διάφορους λόγους.

6. Τόνος δέρματος Η ορατότητα των κοιλιακών είναι πολύ καλύτερη σε ένα μαυρισμένο δέρμα απ' ότι σε ένα ανοιχτόχρωμο. Αυτό ισχύει κυρίως στις περιπτώσεις που οι κοιλιακοί σου δεν είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένοι και δεν έχεις καταφέρει να αναπτύξεις τον όγκο τους.

Για να συνοψίσουμε οι κοιλιακοί είναι κυρίως γονιδιακό θέμα με το τι σου έχει δώσει ο μπαμπάς σου και η μαμά σου, με την προσπάθεια που κάνεις στο γυμναστήριο να αναπτύξεις σε όγκο τους μύς ώστε να γίνουν ορατοί και με την μείωση του λίπους με στόχο την καλύτερη ορατότητα τους.

Προτεινόμενα άρθα
Πρόσφατες δημοσιέυσεις
Search By Tags
Κατηγορίες
Αρχείο
Σχετικά άρθρα
Follow me!
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
bottom of page