top of page

Θέλω επίπεδη κοιλιά. Μπορώ να φάω μπανάνα;

Οι μπανάνες είναι φθηνές και κάνουν ροφήματα πρωτεΐνης πηχτά και νόστιμα. Παρέχουν επίσης και μια πληθώρα από θρεπτικά συστατικά, φυτικές ίνες, και αντιοξειδωτικά όπως και κάποια άλλα φρούτα.

Η σκληρή πραγματικότητα

Αν παρακολουθείτε την λήψη των υδατανθράκων στον αγώνα σας για γραμμωμένη κοιλιά, υπάρχουν καλύτερα φρούτα να καταναλώσετε. Οι μπανάνες είναι από τα πιο πλούσια σε υδατάνθρακες φρούτα που υπάρχουν στην παραγωγή και μία μπανάνα μεσαίου μεγέθους περιέχει 27γρ. υδατάνθρακες εκ των οποίων τα 14γρ. είναι ζάχαρη. Για αυτό έχουν πολύ υψηλό γλυκαιμικό δείκτη και χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο σε δίαιτες απόκτησης μάζας. Επιπροσθέτως, σε σύγκριση με άλλες κορυφαίες επιλογές φρούτων, οι μπανάνες υπολείπονται στο τομέα των αντιοξειδωτικών. Το να συμπεριλαμβάνετε φρούτα που έχουν αντιοξειδωτικά στη διατροφή σας είναι ζωτικής σημασίας καθώς απομακρύνουν τις ελεύθερες ρίζες.

Η καλύτερη χρονική στιγμή για να εκμεταλλευτείτε τα πλεονεκτήματα των υδατανθράκων και των σακχάρων είναι μετά από σκληρή προπόνηση, όταν οι μύες σας αναζητούν τα στοιχεία αυτά για να αποκαταστήσουν τα χαμένα αποθέματα ενέργειας. Παρόλα αυτά σε άλλες χρονικές στιγμές, καλό θα είναι να επικεντρώνεστε σε επιλογές που περιέχουν λιγότερους υδατάνθρακες και είναι πιο πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά όπως είναι το ακτινίδιο, οι φράουλες, τα μύρτιλα, τα γκρέιπφρουτ και τα πορτοκάλια. Μια κούπα με βατόμουρα θα σας δώσει την διπλάσια ποσότητα από φυτικές ίνες που καταπολεμούν την πείνα και έχει 12γρ. λιγότερα υδατάνθρακες από μία μπανάνα μεσαίου μεγέθους. Επιπλέον, θα αξιοποιήσετε τα πρόσθετα αντιοξειδωτικά οφέλη που προσφέρουν τα μούρα, για παράδειγμα.

Προτεινόμενα άρθα
Πρόσφατες δημοσιέυσεις
Search By Tags
Κατηγορίες
Αρχείο
Σχετικά άρθρα
Follow me!
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
bottom of page