top of page

Φυτικά μυοχαλαρωτικά

Ξεκινήστε τη διαδικασία του… self repair με απαλή μάλαξη και φυσικά «γιατροσόφια», για να απαλλάξετε τον τους μύες σας από το πιάσιμο και τον πόνο.

Αιθέριο έλαιο μέντας (Μινθέλαιο)

Το αιθέριο έλαιο μέντας είναι ένα από τα φυσικά προϊόντα που μπορούν να σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε τους μυς σας αν υπάρχει μυϊκή ένταση και ακαμψία.Έχει αντιφλεγμονώδεις και αναλγητικές ιδιότητες. Αυτές μειώνουν τον πόνο ενώ τονώνουν την κυκλοφορία του αίματος. Ενυδατώστε τις παλάμες σας με μια μικρή ποσότητα αιθέριου ελαίου μέντας. Έπειτα, τρίψτε τους μυς τους οποίους θέλετε να χαλαρώσετε.Βεβαιωθείτε πως τους κάνετε μασάζ για τουλάχιστον 5 λεπτά για καλύτερα αποτελέσματα.


Πασιφλόρα

Η Πασιφλόρα είναι ένα πασίγνωστο φυτό στη φυσική φαρμακευτική επίσης γνωστό ως ρολογιά ή λουλούδι του πάθους.Όχι μόνο επειδή βοηθά στον έλεγχο των νεύρων σας. Δρα επίσης ως αντιφλεγμονώδες και χαλαρώνει τους μυς σας. Πλούσιο σε φυτοστερόλες,φλαβονοειδή, αλκαλοειδή και αιθέρια έλαια, ουσίες με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση που μειώνει το οξειδωτικό στρες. Οι θρεπτικές της ουσίες, ρυθμίζουν τη λειτουργία του νευρικού σας συστήματος. Βοηθούν επίσης στον έλεγχο προβλημάτων όπως η αγωνία και η αϋπνία.


Χαμομήλι

Το χαμομήλι αποτελεί ένα από τα περίφημα χαλαρωτικά φυτά. Χρησιμοποιείται κυρίως για να ανακουφίσει από μυϊκούς πόνους αλλά και για την ανακούφιση από προβλήματα εμμήνου ρύσεως, την ένταση, από πονοκεφάλους, άγχος, στρες, νεύρα και πολλά ακόμη. Θα χαλαρώσει την ένταση από τους μυς σας ενώ έχει και αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες για να σας ανακουφίσει από τις κράμπες. Μέσω αφεψήματος αλλά και με εντριβές με το αιθέριο έλαιο του κάνοντας μασάζ στην περιοχή που υπάρχει πόνος θα δεις μεγάλη διαφορά.



Βαλσαμόχορτο

Θεωρείται αποτελεσματικό παυσίπονο. Βράστε 3 φλιτζάνια νερό και ρίξτε μέσα 2 κουταλάκια βαλσαμόχορτο για 7΄. Σουρώστε και πιείτε 3 ροφήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μπορείς να το συνδυάσεις παρασκευάζοντας πολύ εύκολα και το ακόλουθο λάδι.Σε 150 ml αμυγδαλέλαιο (ή ελαιόλαδο), ρίξτε 6 σταγόνες λεβάντα και 6 βαλσαμέλαιο. Μετά, κάντε μαλάξεις με κυκλικές κινήσεις στην περιοχή του αυχένα για 2-3΄. Η λεβάντα και το βαλσαμέλαιο έχουν παυσίπονη και μυοχαλαρωτική δράση.

Βαλεριάνα

Χάρη στην κατευναστική και αντιφλεγμονώδη δράση της, μπορεί να επωφεληθείτε τόσο από το αιθέριο έλαιο βαλεριάνας όσο και του τσαγιού. Αυτή μειώνει την ένταση των μυών. Πίνοντάς τη και εφαρμόζοντάς τη απευθείας, μειώνεται η φλεγμονή. Επίσης, αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος, η οποία βοηθά τη διαδικασία οξυγόνωσης.Χρειάζεται λιγάκι προσοχή γιατί το συγκεκριμένο φυτό μπορεί να προκαλέσει υπνηλία.


Ακταία

Έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη και μυοχαλαρωτική δράση. Μάλιστα, προτείνεται και για την ανακούφιση των πόνων του αυχένα λόγω αρθρίτιδας. Αρκεστείτε σε 1-2 ροφήματα την ημέρα. Για να τα ετοιμάσετε, βράστε 2 φλιτζάνια νερό και ρίξτε 1 κουταλάκι ακταία για 5-7΄. Σουρώστε και πιείτε.



Προτεινόμενα άρθα
Πρόσφατες δημοσιέυσεις
Search By Tags
Κατηγορίες
Αρχείο
Σχετικά άρθρα
Follow me!
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
bottom of page