Κιμάς γαλοπούλας & κοτόπουλου: Είναι διατροφικός απατεώνας;

May 6, 2019

  Το στήθος από γαλοπούλα ή από κοτόπουλο είναι πλούσιο σε υψηλής ποιότητας πρωτεΐνης και χαμηλό σε λιπαρά δύο στοιχεία που τα κάνουν κορυφαίες επιλογές για την ανάπτυξη των μυών. Άρα τί θα μπορούσε να πάει στραβά με αυτά στην πλήρη μορφή τους (ολόκληρο το κρέας); 

 Η σκληρή πραγματικότητα όμως έχει ως εξής.

Εν άγνοια των περισσότερων παντοπωλών τα ολόκληρα πουλερικά έχουν συνήθως παρόμοια επίπεδα λίπους με το ολόκληρο βοδινό κρέας διότι το δέρμα τους ανακατεύεται μαζί με το ψαχνό τους. Για παράδειγμα μία μερίδα 170 γραμμάρια από κανονικό κιμά γαλοπούλας κρύβει περίπου 12 γραμμάρια λίπους ενώ από την άλλη μεριά η αντίστοιχη ποσότητα από γδαρμένη γαλοπούλα, δίχως την πέτσα, έχεις μόλις 1 γραμμάριο. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι θα χρειαστεί να πάτε οι ίδιοι σε κάποιο κοτέτσι όταν θελήσετε να φάτε καθαρό πουλερικό. Φροντίστε να προμηθευτείτε από τον χασάπη σας καθαρό και γδαρμένο κρέας ή τουλάχιστον τσεκάρετε τις ετικέτες στα αντίστοιχα προϊόντα να αναγράφουν "τεμαχισμένο στήθος γαλοπούλα".

  Να θυμάστε ότι είναι επίσης σημαντικό να τσεκάρετε και τις θρεπτικές πληροφορίες της ετικέτας, για να βλέπεται πόσο λίπος περιέχει.  

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Please reload

Σχετικά άρθρα
Προτεινόμενα άρθα

Βρες το δικό σου κατάλληλο πρωινό

April 22, 2020

1/8
Please reload

Πρόσφατες δημοσιέυσεις
Please reload

Search By Tags