top of page

Βότανα που ανεβάζουν την τεστοστερόνη

Όπως συνηθίζω πάντα να λέω "η φύση πάντα δίνει τη λύση". Υπάρχουν πολλά βότανα και καρυκεύματα που μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της τεστοστερόνη σας. Μερικά από αυτά είναι τα εξής:


Το τριβόλι είναι ένα φυτό με άνθη που βρίσκουμε σε περιοχές της Ασίας, της Αφρικής και της Αυστραλίας. Συχνά, θεωρείται ότι αποτελεί θεραπεία για την σεξουαλική δυσλειτουργία. Προκαλεί την έκκριση τεστοστερόνης αυξάνοντας τα επίπεδα της ωχρινοτρόπου ορμόνης, βοηθά στην σπερματογένεση αυξάνοντας τον αριθμό και την κινητικότητα των σπερματοζωαρίων, στην στυτική δυσλειτουργία την πρόωρη εκσπερμάτιση, και βελτιώνει τη λειτουργία του προστάτη.

Ασταξανθινη και Σερενόα η πριονωτή. Μετά από μελέτες οι επιστήμονες έχουν καταλήξει ότι ο συνδυασμός αυτών των δύο βοτάνων αναστέλλει σε αρκετά μεγάλο βαθμό τη δράση δύο ενζύμων (5α αναγωγάση και αρωματάση) τα οποία είναι υπεύθυνα για τη μετατροπή της τεστοστερόνης σε οιστρογόνα. Ο συνδυασμός αυτών των δύο βοτάνων αυξάνει τη συγκέντρωση τεστοστερόνης ορού μέχρι και 60%.


Μοσχοσίταρο χρησιμοποιείται συχνά ως μπαχαρικό στις χώρες της Μέσης Ανατολής και θεωρείται ότι βοηθάει στην καταπολέμηση του διαβήτη και στην αύξηση της τεστοστερόνης.Ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του είναι ότι περιέχει ένα αμινοξύ που έχει αντιδιαβητικές ιδιότητες. Επειδή έχει την ικανότητα να αυξάνει τα επίπεδα τεστοστερόνης και να βελτιώνει τη δράση της ινσουλίνης έχει αναβολική δράση.


Η τεστοστερόνη παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην αύξηση μυικής μάζας και τη διατήρηση της υγείας των αντρών. Καλό είναι να κάνετε μία εξέταση για να δείτε ποια είναι τα επίπεδα τεστοστερόνης στον οργανισμό σας,ιδιαίτερα αν έχετε κάποια συμπτώματα που να υποδηλώνουν ότι μπορεί να είναι χαμηλή ή αν ξέρετε ότι όντως ειναι χαμηλή. Αν σχεδιάζεται να αλλάξετε τη διατροφής σας και τα συμπληρώματα που παίρνετε για να την αυξήσετε, μην το κάνετε χωρίς σκέψη. Αν χρησιμοποιείται κάποιο από τα παραπάνω συμπληρώματα, ελέγξτε τα επίπεδα της σε έναν ή δύο μήνες.

Προτεινόμενα άρθα
Πρόσφατες δημοσιέυσεις
Search By Tags
Κατηγορίες
Αρχείο
Σχετικά άρθρα
Follow me!
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
bottom of page