top of page

Βιταμίνη C - Ενισχύει το ανοσοποιητικό με 20 διαφορετικούς τρόπους

Η βιταμίνη C, γνωστή και ως ασκορβικό οξύ, είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη, απαραίτητη για την φυσιολογική ανάπτυξη και επιδιόρθωση του συνδετικού ιστού, δηλαδή των οστών, των αιμοφόρων αγγείων και του δέρματος. Πρόκειται για έναν ισχυρό υποστηρικτή της υγιούς λειτουργίας του ανοσοποιητικού.

Παρακάτω παραθέτω 20 διαφορετικούς τρόπους που ενισχύει το ανοσοποιητικό.


1. Υποστηρίζει την παραγωγή ιντερφερονών. Οι ιντερφερόνες παράγονται όταν ανιχνεύεται η παρουσία παθογόνων. Διευκολύνουν την ικανότητα των κυττάρων να ξεκινήσουν προστατευτικές κυτταρικές άμυνες.


2. Ενισχύει τη λειτουργία των φαγοκυττάρων. Τα φαγοκύτταρα είναι ένα είδος λευκών αιμοσφαιρίων που περιβάλλουν παθογόνα και άλλα επικίνδυνα σωματίδια. Μόλις οι εισβολείς συλληφθούν απ’ αυτά, ενζυματικά πέπτονται και εξουδετερώνονται.


3. Η βιταμίνη C βρίσκεται κυρίως στα λευκά αιμοσφαίρια. Ορισμένα από τα πρωτογενή αυτά κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος περιέχουν επίπεδα βιταμίνης C μέχρι και 80 φορές υψηλότερα από τα επίπεδα που βρίσκονται στο πλάσμα.


4. Βελτιώνει την κυτταρική ανοσολογική απόκριση. Υπάρχουν 2 κυρίως τρόποι που το σώμα μπορεί να ανταποκριθεί σε ένα παθογόνο: ανοσία από αντίσωμα και κυτταρική ανοσία. Η απόκριση με διαμεσολάβηση κυττάρων αναφέρεται στην ενεργοποίηση των μακροφάγων, των φυσικών κυττάρων φονέων, και το αντιγόνο-ειδικά Τ-λεμφοκύτταρα που επιτίθενται σε οτιδήποτε εκλαμβάνεται ως ξένος παράγοντας.


5. Ενισχύει την παραγωγή κυτοκινών από τα λευκά αιμοσφαίρια. Οι κυτοκίνες είναι πρωτεΐνες επικοινωνίας που απελευθερώνονται από ορισμένα λευκά αιμοσφαίρια και μεταδίδουν πληροφορίες σε άλλα κύτταρα, προάγοντας έτσι την ανοσολογική απόκριση.


6. Αναστέλλει την απόπτωση διάφορων μορφών των Τ-λεμφοκυττάρων. Τα Τ-λεμφοκύτταρα είναι ένας τύπος λευκών αιμοσφαιρίων. Αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του συστήματος άμυνας του ανοσοποιητικού με τη μεσολάβηση κυττάρων. Η βιταμίνη C βοηθά να κρατήσει τα σημαντικά αυτά τα κύτταρα ζωντανά και βιώσιμα.


7.Υποστηρίζει την παραγωγή οξειδίου του αζώτου από τα φαγοκύτταρα. Το οξείδιο του αζώτου παράγεται σε μεγάλες ποσότητες σε αυτά τα κύτταρα, και είναι ένας από τους παράγοντες που θα σκοτώσουν τα συλλαμβανόμενα παθογόνα.


8. Ενισχύει την παραγωγή των Τ-λεμφοκυττάρων. Αυτά τα κύτταρα είναι απαραίτητα για ανοσοαποκρίσεις με μεσολάβηση κυττάρων, και η βιταμίνη C βοηθά να πολλαπλασιάζονται σε αριθμό.


9. Αυξάνει την παραγωγή των Β-λεμφοκυττάρων. Αυτά τα λευκά αιμοσφαίρια παράγουν τα αντισώματα ως μέρος της ανοσολογικής απόκρισης προκαλούμενης από αντίσωμα. Τα αντισώματα αυτά σχηματίζονται σε αντίδραση με την αρχική εισαγωγή ενός εισβάλλοντος παθογόνου ή αντιγόνου.

10. Αναστέλλει την παραγωγή της νευραμινιδάσης. Ορισμένοι παθογόνοι ιοί και βακτήρια δημιουργούν νευραμινιδάση, ένα ένζυμο που τους κρατά από το να παγιδευτούν στη βλέννα, μια από τις φυσικές γραμμές άμυνας του σώματος. Με την αναστολή της νευραμινιδάσης, η βιταμίνη C βοηθά στην βελτιστοποίηση αυτού του αμυντικού μηχανισμού του σώματος.


11. Υποστηρίζει την παραγωγή και τη δραστηριότητα των αντισωμάτων. Η καλή λειτουργία των αντισωμάτων είναι σημαντική για ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα.


12. Βελτιώνει τη δραστηριότητα των φυσικών κυττάρων φονέων. Τα φυσικά κύτταρα φονείς είναι μικρά λεμφοκύτταρα που μπορούν να επιτεθούν απευθείας σε κύτταρα, όπως τα καρκινικά κύτταρα, και να τα σκοτώσει


13. Ευνοεί το σχηματισμό των προσταγλανδινών. Οι προσταγλανδίνες είναι ορμόνες- ενώσεις που ελέγχουν μια ποικιλία από φυσιολογικές διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένης της ρύθμισης της λειτουργίας των Τ-λεμφοκυττάρων.


14. Υποστηρίζει τα επίπεδα κυκλικής GMP στα λεμφοκύτταρα. Η κυκλική GMP παίζει έναν κεντρικό ρόλο στη ρύθμιση των διαφόρων φυσιολογικών αποκρίσεων, συμπεριλαμβανομένης της διαμόρφωσης ανοσοαποκρίσεων. Η κυκλική GMP είναι σημαντική για την κανονική αναπαραγωγή και διαφοροποίηση (εξειδίκευση για ειδικούς σκοπούς) κυττάρων. Η κυκλική GMP ελέγχει επίσης τη δράση πολλών ορμονών, και φαίνεται να μεσολαβεί στην χαλάρωση των λείων μυών.


15. Συντελεί την εντοπισμένη παραγωγή ή / και την αλληλεπίδραση με το υπεροξείδιο του υδρογόνου. Η βιταμίνη C και το υπεροξείδιο του υδρογόνου μπορεί να σκοτώσουν μικροοργανισμούς και μπορεί να διαλύσουν τα προστατευτικά κοκκία ορισμένων βακτηρίων, όπως οι πνευμονόκοκκοι.


16. Μια λιγότερο γνωστή ιδιότητα της βιταμίνη C είναι ότι, αναστέλλει την ισταμίνη. Αυτή η επίδραση της βιταμίνης C είναι σημαντική για την υποστήριξη του ανοσοποιητικού σε τοπικούς παράγοντες.


17. Η βιταμίνη C εξουδετερώνει το οξειδωτικό στρες.

18. Βελτιώνει και ενισχύει την ανοσολογική απόκριση που επιτυγχάνεται με τον εμβολιασμό.

19. Ενισχύει το βλεννολυτικό αποτέλεσμα. Αυτή η ιδιότητα της βοηθά στην ρευστοποίηση των παχιών εκκρίσεων, αυξάνοντας την ανοσοποιητική πρόσβαση στη μόλυνση.


20. Μπορεί να καταστήσει τις βακτηριακές μεμβράνες περισσότερο διαπερατές σε ορισμένα αντιβιοτικά. H βιταμίνη C είναι ισχυρός υποστηρικτής της υγιή λειτουργία του ανοσοποιητικού.

Το ανοσοποιητικό σύστημα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την πρόσληψη θρεπτικών ουσιών!Η βιταμίνη C είναι ένα αντιοξειδωτικό που συμβάλει στην πρόληψη και την αντιμετώπιση του κοινού κρυολογήματος. Πολλές λοιμώξεις οδηγούν στην ενεργοποίηση των φαγοκυττάρων, τα οποία με την σειρά τους απελευθερώνουν οξειδωτικούς παράγοντες, γνωστούς και ως δραστικές μορφές οξυγόνου (ROS).


Η ανεπάρκεια της βιταμίνης C μπορεί να οδηγήσει στη μειωμένη αντοχή έναντι ορισμένων παθογόνων, ενώ μια υψηλότερη παροχή ενισχύει διάφορες παραμέτρους του ανοσοποιητικού συστήματος.

♦ Η τακτική χορήγηση βιταμίνης C έχει συντομεύσει τη διάρκεια του κοινού κρυολογήματος! ♦

⇒ Η φόρμουλα γρήγορης απορρόφησης Vitamin C Fast Action περιέχει τις καλύτερες μορφές βιταμίνης C (camu-camu & ασερόλα) αλλά και πιπερίνη!

∗ Η πιπερίνη βελτιώνει αποτελεσματικά την βιοδιαθεσιμότητα στα θρεπτικά συστατικά, αυξάνοντας την απορρόφηση πολλών δραστικών και θρεπτικών ουσιών από την γαστρεντερική οδό, αλλάζοντας τη δυναμική της μεμβράνης και αυξάνοντας τη διαπερατότητα της στο σημείο απορρόφησης.

Article by: DoctorFormulas.com

Comments


Προτεινόμενα άρθα
Πρόσφατες δημοσιέυσεις
Search By Tags
Κατηγορίες
Αρχείο
Σχετικά άρθρα
Follow me!
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
bottom of page