top of page

Βασικές αρχές για μέγιστη μυϊκή ανάπτυξη

Για τη μυϊκή ανάπτυξη είναι απαραίτητος ένας συνδυασμός μυϊκής έντασης, ποιοτικών θερμιδών, διαθέσιμων αμινοξέων, αναβολικών ορμονών και ξεκούρασης. Το κλειδί για την αύξηση της μυϊκής υπερτροφίας είναι η συστηματική διαχείριση των παραγόντων αυτών.

Η πρόσληψη πρωτεΐνης αυξάνει τη μυϊκή υπερτροφία. Ο συνδυασμός επαρκούς πρόσληψης πρωτεΐνης και προπόνησης με βάρη αυξάνει τη μυϊκή πρωτεϊνική σύνθεση για περίπου 24 ώρες. Οι πρωτεΐνες γάλακτος και ορού γάλακτος λειτουργούν καλύτερα από την πρωτεΐνη σόγιας στην ενεργοποίηση της μυϊκής υπερτροφίας. Οι πρωτεΐνες αυτές περιέχουν υψηλά ποσοστά του αμινοξέους λευκίνη, που είναι σημαντική για την ενεργοποίηση του χημικού μονοπατιού το οποίο βοηθάει στο χτίσιμο των μυών.

Ο συνδυασμός της μέγιστης έντασης των μυών που επιτυγχάνεται με άσκηση μέχρι βαθμού εξάντλησης και με την κατανάλωση επαρκούς ποσότητας πρωτεϊνών καλής ποιότητας αυξάνει την δημιουργία νέων μυϊκών ινών.

Μην ξεχνάμε ότι η επαρκής νυχτερινή ανάπαυση είναι ζωτικής σημασίας για τη βέλτιστη παραγωγή ορμονών όπως η τεστοστερόνη και η αυξητική ορμόνη και αντίστοιχα εξουδετέρωσης των καταβολικών ορμονών όπως η κορτιζόλη. Η καλή ποιότητα του ύπνου που έχουμε όχι μόνο βοηθάει στην επιδιόρθωση των μυών και την ανάπτυξη αυτών αλλά και στην καλή υγεία του νευρικού μας συστήματος που θα μας δώσει πιο συγκεντρωμένες και με ένταση προπονήσεις.

Προτεινόμενα άρθα
Πρόσφατες δημοσιέυσεις
Search By Tags
Κατηγορίες
Αρχείο
Σχετικά άρθρα
Follow me!
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
bottom of page