top of page

Ανέβασε την προπόνηση ποδιών σε άλλο επίπεδο

Σφυρηλάτησε τα πόδια σου προσθέτοντας αυτές τις 3 ασκήσεις στην προπόνηση σου. Όσο και αν αποφεύγεις να τα γυμνάζεις ξέρεις ότι αυτά σε κρατάνε όρθιο, σε βοηθάνε να αποφύγεις τραυματισμούς, και όπως και να το κάνουμε πάντα τα γυμνασμένα και γραμμωμένα πόδια θεωρούνταν δείγμα δύναμης και υπεροχής.Εδώ είναι μερικές νέες ασκήσεις-παραλλαγές για να προσθέσετε "περισσότερο κρέας" στους δικέφαλους μηριαίους.


1.Dumbbell Hamstring Walk

Αυτή η άσκηση είναι σχετικά απλή, αλλά παραπλανητικά δύσκολη.Εάν έχετε δυνατούς δικέφαλους δεν θα σας δυσκολέψει ιδιαίτερα. Κρατήστε τα πόδια σας όσο το δυνατόν πιο στενά στον αλτήρα και σηκώστε τα δάχτυλα των ποδιών σας. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε καλύτερο έλεγχο.​


Μία πλήρη επανάληψη είναι περίπου 6-10 βήματα μπροστά και άλλα τόσα αντίστοιχα πίσω. Πηγαίνετε για 3-5 πλήρεις επαναλήψεις και μην αφήνετε την ένταση. Προσθέστε επαναλήψεις με την πάροδο του χρόνου ή για να γίνει ακόμη πιο δύσκολο δοκιμάστε το με μια μπάρα στα ισχία σας.


2. RDL SIngle Leg

Τα RDL με ένα πόδι εκτελούνται συνήθως με ένα αντίπλευρο φορτίο: Το ένα πόδι πατάει σταθερά στο έδαφος και στο αντίθετο χέρι υπάρχει το φορτίο.




3.Triple-Threat Hamstring Bridge

Οι δικέφαλοι μηριαίοι σας πρέπει να γυμνάζονται σε όλο το μήκος τους. Όπως είχε πει και ο Jay Cutler, "Κάνετε μερικές ασκήσεις για να πιέσετε το μυ και κάποιες ασκήσεις για να τον τεντώσετε".Όταν πρόκειται για προπόνηση ποδιών, πολλοί δεν διαθέτουν ποικιλία στις ασκήσεις τους και, ως εκ τούτου, στερούνται έμφαση σε διαφορετικές γωνίες.Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υποανάπτυκτους μυς και μείωση δύναμης ... για να μην αναφέρω ότι σας αφήσεις ευάλωτο σε τραυματισμούς..Έτσι βεβαιωθείτε ότι έχετε κάποια ποικιλία.


Για καλύτερα αποτελέσματα επιμείνετε στο τέλος κάνοντας μια παραδοσιακή γέφυρα όπου οι φτέρνες σας να ακουμπάνε το πάγκο και τα γόνατα σε κάμψη.

Κάνετε 5-10 επαναλήψεις σε κάθε θέση (όπως δείχνει και το βίντεο με την άρθρωση του γονάτου ανοιχτή μέχρι σε ορθή γωνία), με ισομετρική αναμονή 5-10 δευτερολέπτων.





Προτεινόμενα άρθα
Πρόσφατες δημοσιέυσεις
Search By Tags
Κατηγορίες
Αρχείο
Σχετικά άρθρα
Follow me!
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
bottom of page