top of page

Ακτινίδιο: Μια υπερτροφή για το δέρμα και την όραση.

Το ακτινίδιο γνωστό και ως Κινέζικο φραγκοστάφυλο, ή ροδάκινο Macaque, το εθνικό φρούτο της Κίνας. Με περισσότερη βιταμίνης C από τα πορτοκάλια(συγκρίνοντας ίδιες ποσότητες) ιδανικός συνδυασμός για καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου. Πλούσιο σε λιποδιάλυτες βιταμίνες Α και Ε, οι οποίες επιβραδύνουν την διαδικασία της γήρανσης και προστατεύουν τα κύτταρα από φθορές. Άλλες πολύ σημαντικές βιταμίνες που βρίσκουμε στο ακτινίδιο, είναι οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες βοηθούν σε μεγάλο βαθμό στην υγιή λειτουργία του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος.

Η λουτεΐνη(ανήκει στην οικογένεια των καροτινοειδών ουσιών) είναι ένα ακόμη συστατικό που ξεχωρίζει στο ακτινίδιο. Με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, είναι πολύτιμη για την υγεία των ματιών καθώς δρα σαν φίλτρο που απορροφά την ηλιακή ακτινοβολία και επιβραδύνει την εξέλιξη της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας και του καταρράκτη. Η λουτεΐνη ως αντιοξειδωτικό λειτουργεί ως φίλτρο απορρόφησης της ηλιακής ακτινοβολίας και στο δέρμα. Προστατεύοντας από την υπεριώδη ακτινοβολία και την πρόωρη φωτογήρανση ενώ ταυτόχρονα αυξάνει την ελαστικότητα και ενυδάτωση του δέρματος.

Το ακτινίδιο επίσης είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, μία βιταμίνη που προστατεύει και χαρίζει ένα υγιές και φωτεινό δέρμα, αποτρέποντας την εμφάνιση τυχόν ανεπιθύμητων παθήσεων (δερματοπάθειες)

Το ακτινίδιο βρίσκεται στην «χαμηλή» κατηγορία γλυκαιμικού δείκτη, που σημαίνει ότι δεν ανεβάζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα γρήγορα κατατάσσοντας ιδανικό για σνακ και κατάλληλο για διαβητικούς.

Αξίζει να αναφέρουμε πως, όπως όλα τα φρούτα και τα λαχανικά, έτσι και η συστηματική κατανάλωση ακτινιδίου, έχει αποδειχθεί από έρευνες ότι βοηθά στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων, της παχυσαρκίας, του διαβήτη τύπου 2, στη μείωση της χοληστερόλης, καθώς και άλλων χρόνιων εκφυλιστικών ασθενειών.

Προτεινόμενα άρθα
Πρόσφατες δημοσιέυσεις
Search By Tags
Κατηγορίες
Αρχείο
Σχετικά άρθρα
Follow me!
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
bottom of page