top of page

Ελεύθερο τρέξιμο Vs Διάδρομος : Σε ποιο καις περισσότερες θερμίδες;

Το τρέξιμο κρατάει το μυαλό σου σε ”φόρμα” με τη μεγαλύτερη βελτίωση στην προσοχή, στη συγκέντρωση, τον προγραμματισμό και την οργάνωση. Τί γίνεται όμως με το λίπος που όλο συσσωρεύεται και δεν λέει να φύγει.

Γνωρίζουμε όλοι ότι το τρέξιμο αποτελεί έναν από τους καλύτερους τρόπους για να μειωθεί το λίπος και να βελτιωθεί η φυσική κατάσταση. Πολλοί προτιμούν το τρέξιμο στο διάδρομο του σπιτιού ή του γυμναστηρίου τους, επειδή είναι πιο βολικός και ασφαλής από το τρέξιμο σε εξωτερικό χώρο. Η κατασκευή του τάπητα τρεξίματος είναι τέτοια ώστε να ελαχιστοποιούνται οι κραδασμοί που μπορούν να προκαλέσουν πόνο ή ακόμα και τραυματισμούς στα γόνατα.

Βάση μίας μελέτης που έγινε ανακάλυψαν ότι ο άνθρωπος καίει περισσότερες θερμίδες και καταναλώνει περισσότερο οξυγόνο, όταν τρέχει στο διάδρομο με μία ανηφορική κλίση 1% και ρυθμό που επιλέγει ο ίδιος, παρά όταν τρέχει ελεύθερα. Ο διάδρομος σας αναγκάζει να ασκήστε με συγκεκριμένο ρυθμό, ενώ στο ταρτάν επιβραδύνετε όταν κουράζεστε.

Και επειδή σημασία έχει να υπάρχει ποικιλία στη προπόνηση για να μην βαριόμαστε φρόντισε να εναλλάσσεις τις προπονήσεις σου, το γυμναστήριο σε εξωτερικό χώρο(και αντίστροφα) δοκιμάζοντας κάθε φορά διαφορετικές διαδρομές. Ανανέωσε τη μουσική στο κινητό σου και άσε τις σκέψεις και τις έννοιες πίσω σου για 40 λεπτά. Απόλαυσε το.

Προτεινόμενα άρθα
Πρόσφατες δημοσιέυσεις
Search By Tags
Κατηγορίες
Αρχείο
Σχετικά άρθρα
Follow me!
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
bottom of page