top of page

5 ευεργετικές ιδιότητες του ροδάκινου

Το καλοκαίρι είναι η εποχή των πιο νόστιμων φρούτων. Εύκολη λύση για ένα γρήγορο σνακ πλούσιο σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Έτσι και το ροδάκινο με τη βελούδινη χνουδωτή φλούδα ανάλογα με την ποικιλία του (πάνω από 200 ποικιλίες) , σε διάφορους χρωματισμούς του κίτρινου, του λευκού, του κόκκινου, χυμώδη και με αυτήν την ιδιαίτερα αρωματική γλυκιά και υπόξινη γεύση αποτελεί τέλεια επιλογή δροσιάς και ενυδάτωσης.

Ένα ροδάκινο την ημέρα χαρίζει λαμπερό και αψεγάδιαστο δέρμα.

Ευεργετικές ιδιότητες

Προστατεύουν την όραση

Η Β-καροτίνη διαθέτει ξεχωριστές αντιοξειδωτικές ιδιότητες και το ροδάκινο έχει υψηλή συγκέντρωση σε αυτή τη βιταμίνη. Επιβραδύνει ορισμένες παθήσεις των ματιών, όπως ο καταρράκτης και γενικότερα βοηθάει στη διατήρηση της υγείας των κυττάρων. Ενώ η λουτεΐνη και ζεαξανθίνη προστατεύουν σημαντικά από την ηλιακή εκφύλιση ωχράς κηλίδας.


Ελέγχει τα επίπεδα χοληστερόλης

Η Β-καροτίνη συμβάλλει στην αποτροπή εγκεφαλικών επεισοδίων και στην αποτροπή της απόφραξης των αρτηριών. Πιο απλά, βοηθάει στην ομαλή κυκλοφορία του αίματος στις αρτηρίες μας και με την βοήθεια των φαινολικών ενώσεων ρυθμίζεται η χοληστερίνη.


Ενισχύει την υγεία των μαλλιών και του δέρματος

Πλούσια σε βιταμίνη Α και C παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία των κυττάρων του δέρματος. Η βιταμίνη A αποτρέπει την καταστροφική δράση των ελευθέρων ριζών, προστατεύοντας την κυτταρική μεμβράνη, ενώ η βιταμίνη C ως ισχυρό αντιοξειδωτικό προστατεύει τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες. Επιπλέον είναι πλούσια σε κάλιο, νάτριο και ασβέστιο που κάνουν καλό στην επιδερμίδα και με 88% περιεκτικότητα σε νερό δροσίζουν και ενυδατώνουν την επιδερμίδα.

Ένα ροδάκινο την ημέρα χαρίζει λαμπερό και αψεγάδιαστο δέρμα.


Συμβάλλει στη διατήρηση του βάρους

Με μόνο 68 θερμίδες και χαμηλή ζάχαρη αποτελεί το ιδανικό φρούτο για να συνοδεύσει μία δίαιτα χαμηλού γλυκαιμικού φορτίου.


Ασπίδα κατά του καρκίνου και άλλων λοιμώξεων

Πλούσια σε αντιοξειδωτικά μπορούν να βοηθήσουν στον περιορισμό της ανάπτυξης καρκινογόνων κυττάρων και ιδιαίτερα καρκίνο των πνευμόνων, του φάρυγγα και του λάρυγγα, του οισοφάγου, του λαιμού, του στόματος, του στομάχου, του μαστού και της ουροδόχου κύστης. Η β-καροτίνη βελτιώνει τη λειτουργία των ανοσοκυττάρων ενισχύοντας έτσι τον οργανισμό και το ανοσοποιητικό σύστημα.

Προτεινόμενα άρθα
Πρόσφατες δημοσιέυσεις
Search By Tags
Κατηγορίες
Αρχείο
Σχετικά άρθρα
Follow me!
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
bottom of page