top of page

Μείωσε την όρεξη σου με φυσικό τρόπο

Οι αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι γνώριζαν πολλά πράγματα για την διατροφή και τίποτα δεν το άφηναν στη τύχη. Τα βότανα και καρποί που εμείς τα ονομάζουμε super foods αποτελούσαν αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής τους.

Ένα από αυτά ήταν και οι σπόροι κουκουναριού. Στο Μεσαίωνα θεωρούνταν ότι είχαν αφροδισιακές ιδιότητες, για το λόγο αυτό οι άνθρωποι κατασκεύαζαν ένα είδος μπισκότου με μπόλικα πινόλια που έτρωγαν ως επιδόρπιο για να αυξήσουν τη σεξουαλική τους ορμή και επίδοση. Σήμερα γνωρίζουμε ότι τα πινόλια είναι πλούσια σε ψευδάργυρο ενώ Αμερικανοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι περιέχουν πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, που καταστέλλουν την όρεξη. Στην έρευνα αυτή χορήγησαν σε γυναίκες λάδι που παράχθηκε από σπόρους κουκουναριών πεύκου. Διαπίστωσαν ότι 30 λεπτά μετά, τα επίπεδα των 2 ορμονών που καταστέλλουν την όρεξη, αυξάνονταν σημαντικά. Στην ερευνητική αυτή εργασία φάνηκε επίσης ότι οι λιπαρές ουσίες από τους σπόρους κουκουναριών, προκαλούν μια υποκειμενική αίσθηση μείωσης της όρεξης τουλάχιστον κατά 29%. Η μείωση της πρόσληψης φαγητού ήταν της τάξης του 36%.

Αποτελεί μεγάλο ενδιαφέρον το γεγονός ότι για άλλη μία φορά η φύση μας δίνει τη λύση της μέσω των προϊόντων της και δίχως φάρμακα είναι δυνατόν να μειώσουμε την όρεξη μας.

Να αναφέρουμε ότι η κατανάλωση σπόρων κουκουναριών να γίνεται με μέτρο, διότι παρόλο που είναι αρκετά ωφέλιμοι είναι πολύ πλούσιοι σε θερμίδες.

Προτεινόμενα άρθα
Πρόσφατες δημοσιέυσεις
Search By Tags
Κατηγορίες
Αρχείο
Σχετικά άρθρα
Follow me!
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
bottom of page