top of page

Μήπως τα άτομα που καταναλώνουν πολύ κρέας πεθαίνουν νωρίς;

Πολλοί ειδικοί σε θέματα διατροφής συμβουλεύουν τον κόσμο να μην καταναλώνει μεγάλη ποσότητα κόκκινου κρέατος και επεξεργασμένων τροφών που περιέχουν κρέας. Τι λένε όμως τα δεδομένα; Τα αποτελέσματα μιας εργασίας στην οποία πήραν μέρος 500.000 άτομα ηλικίας 50-71 ετών και η οποία διήρκεσε 10 χρόνια κατέληξε στο συμπέρασμα πως η υψηλή πρόσληψη κόκκινου κρέατος και επεξεργασμένων τροφών που περιέχουν κρέας συνδεόταν με μια μικρή αύξηση του κινδύνου για πρόωρο θάνατο που συνδέεται με όλες τις αιτίες και με θανάτους που οφείλονται σε καρκίνο και καρδιαγγειακά νοσήματα.

Συγκριτικά με τα άτομα που κατανάλωναν μικρή ποσότητα κρέατος, τα άτομα που έτρωγαν πολύ κόκκινο κρέας είχαν 36% μεγαλύτερη πιθανότητα να πεθάνουν από καρδιακή προσβολή ενώ τα άτομα που κατανάλωναν μεγάλη ποσότητα επεξεργασμένων τροφών που περιείχαν κρέας είχαν μεγαλύτερη πιθανότητα κατά 16%. Οι θάνατοι που οφείλονταν σε καρκίνο ήταν κατά 22% αυξημένοι στα άτομα που κατανάλωναν κόκκινο κρέας και 12% στα άτομα που κατανάλωναν μεγάλη ποσότητα επεξεργασμένων τροφών.

Η κατανάλωση μεγαλύτερης ποσότητας λευκού κρέατος, όπως η γαλοπούλα ή το κοτόπουλο επέφεραν σημαντικό μείωση στους θανάτους από καρδιαγγειακές ασθένειες και καρκίνο. Η αυξημένη πρόσληψη κόκκινου κρέατος και επεξεργασμένων τροφών που περιέχουν κρέας αυξάνει τον κίνδυνο για πρόωρο θάνατο από μη συγκεκριμένη αιτία και από καρκίνο και καρδιαγγειακές ασθένειες.

Προτεινόμενα άρθα
Πρόσφατες δημοσιέυσεις
Search By Tags
Κατηγορίες
Αρχείο
Σχετικά άρθρα
Follow me!
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
bottom of page