top of page

Γυναίκα: 7 λόγοι να βάλεις το αβοκάντο στη διατροφή σου

Αβοκάντο, πόσο καλό κάνει στην υγεία; Είναι από τις τροφές που, δυστυχώς, πολλές γυναίκες αποφεύγουν γιατί έχει την φήμη ότι είναι ιδιαίτερα παχυντικό άρα και απαγορευτικό για μία διατροφή που στόχο έχει τη μείωση του βάρους. Στην πραγματικότητα όμως, αυτό το φρούτο αποτελεί θρεπτικό εργοστάσιο ενέργειας και παρέχει πολλά οφέλη στην υγεία. Τί είναι αυτό που κάνει το αβοκάντο τόσο ωφέλιμο;

Το αβοκάντο πιθανόν να βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου Τα αβοκάντο είναι πλούσιο σε φυτοχημικές ουσίες οι οποίες, όπως έχει αναφερθεί, βοηθούν στην πρόληψη της εμφάνισης ορισμένων ειδών καρκίνου. Ομάδα επιστημόνων που μελέτησε τα χημικοθεραπευτικά χαρακτηριστικά του αβοκάντο κατέληξε ότι τα φυτοχημικά του αβοκάντο, μπορεί ενδεχομένως να προσφέρουν θετική διατροφική στρατηγική στην πρόληψη του καρκίνου.


Αβοκάντο και μείωση λίπους

Το αβοκάντο βοηθάει στην μείωση λίπους αφού είναι από τα φρούτα που σε κάνουν να νιώθεις γρήγορα κορεσμό. Ακόμα, περιέχει μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης. Περίπου 100 γραμμάρια περιέχουν 2 γραμμάρια πρωτεΐνης. Είναι, λοιπόν, ιδανικό για όσους θέλουν να χάσουν βάρος και παράλληλα αθλούνται.


Πλούσιο αντιοξειδωτικό

Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες τα οποία προστατεύουν τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες. Περιέχει λυκοπένιο και β-καροτένιο τα οποία βοηθούν στην ανανέωση των κυττάρων του δέρματος ενώ παράλληλα προστατεύουν από την υπεριώδη ακτινοβολία και την οξείδωση που δημιουργεί στην εξωτερική στιβάδα του δέρματος. Επίσης, το αβοκάντο είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και την όραση.


Πλούσιο σε βιταμίνες

Ο καρπός του αβοκάντου είναι γεμάτος πάνω από 15 βιταμίνες. Πιο συγκεκριμένα, περιέχει βιταμίνη K, C, B, E και είναι καλή πηγή βιταμίνης Β5. Περιέχει μεγάλη ποσότητα καλίου, περισσότερη και από την μπανάνα.


Βοηθάει στην ενυδάτωση και επανόρθωση της τρίχας.

Τα αμινοξέα και οι βιταμίνες E και C σε συνδυασμό με το ελαιόλαδο που περιέχει, βοηθούν στην επανόρθωση των μαλλιών σου αλλά και στην ενυδάτωση της επιδερμίδας σου.


Εγκυμοσύνη και μητρότητα

Ο καλύτερος φίλος της μέλλουσας μητέρας και της νέας μητέρας που θηλάζει. Πλούσιο σε βιταμίνη B6 αναστέλλει και θεραπεύει τη πρωινή ναυτία, όποτε τα καταναλώσεις αμέσως μόλις σηκωθείς από το κρεβάτι.Πλούσιο σε φυλλικό οξύ, ένα συστατικό που είναι σημαντικό για την πρώιμη ανάπτυξη του εμβρύου. Εάν προγραμματίζετε μια εγκυμοσύνη ή έχετε μόλις μάθει ότι είστε έγκυος, να ξέρετε ότι ένα αβοκάντο την ημέρα...κάνει τον νευρολόγο πέρα!


Γονιμότητα

Αβοκάντο στη μάχη της γονιμότητας. Λόγω των υψηλών επιπέδων φυλλικού οξέος, έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά ότι αυξάνει τη γονιμότητα και στα δύο φύλλα.

Εύκολοι τρόποι κατανάλωσης:

•Προσθέστε αβοκάντο σε μια σάλτσα με βάση την ντομάτα, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και περιχύστε με αυτήν κοτόπουλο ή ζυμαρικά. • Αλέστε το αβοκάντο έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη κρέμα και αλείψτε με αυτήν φρυγανιές ή ψωμί για να αποτελέσει ένα γευστικό ενδιάμεσο σνακ. • Δοκιμάστε σαλάτα με μαρούλι άισμπεργκ, πορτοκάλι, μέντα και αβοκάντο κομμένο σε τετράγωνα κομμάτια με μια κουταλιά λάδι και ντρέσινγκ με μπαλσάμικο. • Σάλτσα γουακαμόλε: Ανακάτεψε αβοκάντο, κρεμμύδια, ντομάτα, κόλιανδρο, χυμό λεμονιού και κρεμμύδι στο μπλέντερ μέχρι να σχηματιστεί ένας ομοιόμορφος πολτός.







Προτεινόμενα άρθα
Πρόσφατες δημοσιέυσεις
Search By Tags
Κατηγορίες
Αρχείο
Σχετικά άρθρα
Follow me!
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
bottom of page