top of page

Μύθοι και αλήθειες για την κυτταρίδα και πώς αντιμετωπίζεται;

Η κυτταρίτιδα εμφανίζεται μόνο σε γυναίκες με αυξημένο σωματικό βάρος; Υπάρχουν τρόφιμα που μπορούν να προκαλέσουν την εμφάνισή της, και σκευάσματα που μπορούν να την μειώσουν και πόσο αποτελεσματικά είναι στο να απαλλαγώ μόνιμα από αυτό το πρόβλημα, είναι μερικά από τα ερωτήματα που ρωτάνε κάθε διατροφολόγο.

Το αυξημένο βάρος να ξεκαθαρίσουμε ότι μπορεί να επιδεινώσει τα σημάδια αλλά και πάλι δεν εξαρτάται με το αν έχεις κάποια παραπάνω κιλά ή όχι. Όλοι μας γνωρίζουμε ότι παρουσιάζονται τα πρώτα σημάδια στην ηλικία της εφηβείας καθαρά λόγω ορμονών ενώ συντελεί και η κληρονομικότητα, η φυλή και η ποιότητα του δέρματος ,το υποδόριο λίπος και η κατάσταση του κυκλοφορικού συστήματος.

Αρκετά είναι τα σκευάσματα που κυκλοφορούν στην αγορά και υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια ενώ δυστυχώς η αποτελεσματικότητα αυτών δεν είναι όπως στις αφίσες που τα προμοτάρουν. Σίγουρα μπορεί να βελτιωθεί η όψη αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι μόνιμα.

Η θεραπεία για την κυτταρίτιδα αποτελεί και τον ιδανικό τρόπο πρόληψή της, παρόλο που τα αίτια για την κυτταρίτιδα μπορεί να μην είναι ένα από τα παραπάνω που αναφέραμε αλλά -και το πιο σύνηθες- να συνυπάρχουν. Έτσι, η αντιμετώπισή της συνίσταται στη διαχείριση όλων αυτών των παραγόντων, με τη σωστή διατροφή και την αύξηση της φυσικής δραστηριότητας να κατέχουν πρωταρχικό ρόλο. Άρα η καλύτερη θεραπεία είναι προφανώς η απώλεια λίπους, από υγιεινή διατροφή και κατάλληλη φυσική δραστηριότητα. Ακόμα και έτσι, αν δεν μπορούμε να απαλλαγούμε από την κυτταρίτιδα, σίγουρα θα έχουμε μεγάλη βελτίωση μακροπρόθεσμα.

Προτεινόμενα άρθα
Πρόσφατες δημοσιέυσεις
Search By Tags
Κατηγορίες
Αρχείο
Σχετικά άρθρα
Follow me!
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
bottom of page