top of page

Διατάσεις για μέγιστη μυική ανάπτυξη

Ένα θέμα που οι απόψεις διύστανται και μία από τις πολλές απορίες που ακούω σε προπονήσεις είναι αν πρέπει οι διατάσεις να γίνονται πριν από την άσκηση με βάρη ως προθέρμανση ή στο τέλος μιας προπόνησης;

Τεντώνοντας τους κρύους μύες υπάρχει μεγάλη περίπτωση να προκληθεί τραυματισμός που μπορεί να είναι από μία μικρή θλάση μέχρι και μυϊκή ρήξη. Έρευνα δείχνει ότι το τέντωμα των μυών που σκοπεύουμε να προπονήσουμε δημιουργεί μια σημαντική απώλεια δύναμης κατά τη διάρκεια της εκγύμνασης τους .Δηλαδή, μπορεί να αναγκάσετε τον εαυτό σας να χρησιμοποιήσει λιγότερο βάρος από ότι είστε σε θέση να σηκώσετε απλά επειδή έχετε κάνει διάταση του μυός προηγουμένως. Το ίδιο ισχύει και για τις διατάσεις κατά τη διάρκεια της άσκησης. Μπορεί όντως να βοηθάει να αισθανθείτε καλύτερα αλλά προτιμότερο θα ήταν να γίνει ένα ελαφρύ μασάζ στην περιοχή που δουλεύετε.

Η χρήση έντονων διατάσεων των εργαζόμενων μυών αμέσως μετά την ολοκλήρωση της προπόνηση είναι ευεργετική. Έντονες διατάσεις σημαίνει ότι θα πρέπει να πονέσετε (αν και θα πρέπει να γνωρίζετε το σώμα σας αρκετά καλά για να συνειδητοποιήσετε αν το παρακάνετε), με κάθε ακραία διάταση να διαρκεί 30-60 δευτερόλεπτα πριν σιγά-σιγά απελευθερώσετε.

Έρευνα έχει δείξει ότι αυτή η μορφή διατάσεων αυξάνει την ενεργοποίηση των κυττάρων και απελευθερώνει μεγαλύτερες ποσότητες αυξητικών παραγόντων μέσα στον μυϊκό ιστό, έχοντας έτσι καλύτερη και μεγαλύτερη υπερτροφία.


Άρα προπονηθείτε σκληρά και έξυπνα.

Προτεινόμενα άρθα
Πρόσφατες δημοσιέυσεις
Search By Tags
Κατηγορίες
Αρχείο
Σχετικά άρθρα
Follow me!
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
bottom of page