top of page

Πρωτόγαλα: Ποια η επίδραση στη μυική ανάπτυξη. Προστατεύει όντως από το κρυολόγημα;

Το πρωτόγαλα είναι το πρώτο γάλα που βγαίνει από τη μητέρα(ανθρώπων και ζώων) μετά τον τοκετό. Οι ιδιότητες αυτού του γάλακτος δίνουν τη δυνατότητα στο μωρό να μεγαλώσει γρήγορα, αλλά και το οπλίζουν με αντισώματα για να αντισταθεί σε ασθένειες.Έχει, επίσης αναβολικές ιδιότητες στους ενήλικες. Η λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος μειώνεται μετά την έντονη προπόνηση και η πιθανότητα για κρυολόγημα είναι μεγαλύτερη.

Ολλανδοί ερευνητές βρήκαν πως η συμπληρωματική λήψη πρωτογάλακτος δεν επέφερε σημαντικές μεταβολές σε δείκτες του ανοσοποιητικού. Ωστόσο, υπάρχουν άλλες έρευνες, οι οποίες δείχνουν πως το πρωτόγαλα βελτιώνει τη δραστικότητα της ουσίας IGF-1 που έχει σημαντικές αναβολικές ιδιότητες. Κύρια δράση της συνεργετικά με την αυξητική ορμόνη επιφέρει σημαντική αύξηση στα επίπεδα μυικής μάζας. Επομένως, το πρωτόγαλα μπορεί να αποδειχτεί ότι είναι σημαντικό για την αύξηση της μυικής μάζας, χωρίς όμως να προστατεύει τους αθλητές από κρυολογήματα.

 

Ήξερες ότι: Το πρωτόγαλα χρησιμοποιείται σε πολλά cocktail. Boobie White Russians με δύο δόσεις από πρωτόγαλα, δύο δόσεις vodka, και μία δόση Kahlua. Προσθέτεις πάγο και ειναι έτοιμο. Για τολμηρούς μπαμπάδες.

 

Προτεινόμενα άρθα
Πρόσφατες δημοσιέυσεις
Search By Tags
Κατηγορίες
Αρχείο
Σχετικά άρθρα
Follow me!
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
bottom of page