top of page

Η συχνή άσκηση προκαλεί απώλεια βάρους δίχως δίαιτα αλλά...

Ο ρόλος της άσκησης στον έλεγχο του βάρους είναι αμφιλεγόμενος. Οι περισσότερες μελέτες δείχνουν ότι ο συνδυασμός του θερμιδικού περιορισμού και της άσκησης είναι ο καλύτερος τρόπος για την απώλεια βάρους. Παρ’ όλα αυτά, άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι μερικοί άνθρωποι θα μπορούσαν να χάσουν μία σημαντική ποσότητα σωματικού λίπους μόνο με την άσκηση.

Ο Buck Willis από το Landmark Medical στο Austin του Τέξας και οι συνεργάτες του βρήκαν ότι οι άνθρωποι που ασκούνταν με μέτρια ένταση για 30 λεπτά, 4 ή περισσότερες ημέρες την εβδομάδα για 8 εβδομάδες έχασαν 7 κιλά λίπους. Η απώλεια λίπους δεν ήταν σημαντική σε όσους ασκούνταν 3 ημέρες την εβδομάδα ή λιγότερα δεδομένου ότι τα άτομα είχαν λάβει την οδηγία να μην αλλάξουν τις διατροφικές τους συνήθειες. Αυτή ήταν μία μελέτη διάρκειας μόλις 8 εβδομάδων, έτσι τα αποτελέσματα μπορεί να μην ισχύουν για τον μακροχρόνιο έλεγχο του σωματικού βάρους.


Μην ξεχνάς ότι: Η συχνή άσκηση και η τήρηση ενός ισορροπημένου διατροφολογίου βοηθά στον έλεγχο του σωματικού βάρους και στην σωματική και ψυχική υγεία και γενικά σε ολόκληρη την εικόνα του ατόμου.

Προτεινόμενα άρθα
Πρόσφατες δημοσιέυσεις
Search By Tags
Κατηγορίες
Αρχείο
Σχετικά άρθρα
Follow me!
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
bottom of page