Η συχνή άσκηση προκαλεί απώλεια βάρους δίχως δίαιτα αλλά...

Ο ρόλος της άσκησης στον έλεγχο του βάρους είναι αμφιλεγόμενος. Οι περισσότερες μελέτες δείχνουν ότι ο συνδυασμός του θερμιδικού περιορισμού και της άσκησης είναι ο καλύτερος τρόπος για την απώλεια βάρους. Παρ’ όλα αυτά, άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι μερικοί άνθρωποι θα μπορούσαν να χάσουν μία σημαντική ποσότητα σωματικού λίπους μόνο με την άσκηση.

Ο Buck Willis από το Landmark Medical στο Austin του Τέξας και οι συνεργάτες του βρήκαν ότι οι άνθρωποι που ασκούνταν με μέτρια ένταση για 30 λεπτά, 4 ή περισσότερες ημέρες την εβδομάδα για 8 εβδομάδες έχασαν 7 κιλά λίπους. Η απώλεια λίπους δεν ήταν σημαντική σε όσους ασκούνταν 3 ημέρες την εβδομάδα ή λιγότερα δεδομένου ότι τα άτομα είχαν λάβει την οδηγία να μην αλλάξουν τις διατροφικές τους συνήθειες. Αυτή ήταν μία μελέτη διάρκειας μόλις 8 εβδομάδων, έτσι τα αποτελέσματα μπορεί να μην ισχύουν για τον μακροχρόνιο έλεγχο του σωματικού βάρους.


Μην ξεχνάς ότι: Η συχνή άσκηση και η τήρηση ενός ισορροπημένου διατροφολογίου βοηθά στον έλεγχο του σωματικού βάρους και στην σωματική και ψυχική υγεία και γενικά σε ολόκληρη την εικόνα του ατόμου.

Προτεινόμενα άρθα
Πρόσφατες δημοσιέυσεις