top of page

Γάλα αμυγδάλου: Είναι όντως τόσο θρεπτικό;


Η ιδέα πίσω από το γάλα αμυγδάλου ακούγεται τέλεια. Πολτοποιείς μερικά αμύγδαλα μέσα σε νερό, μετά το σουρώνεις και κρατάς το νέο σου δημιούργημα. Ένα γευστικό ρόφημα γεμάτο θρεπτικές ουσίες, πρωτεΐνες και λιπαρά οξέα.

Κρίμα που δεν είναι ακριβώς έτσι...

Το γάλα αμυγδάλου δεν σου προσφέρει τίποτα (ή σχεδόν τίποτα) από τα οφέλη των αμυγδάλων που είναι πρωτεΐνες και καλά λιπαρά αλλά ούτε μπορεί να σου δώσει τα οφέλη από το κανονικό γάλα δεδομένου ότι στερείται το ασβέστιο.

Κατά την διάρκεια της πολτοποίησης δεν περνάνε όλα τα θρεπτικά συστατικά στο "γάλα" και έτσι χάνονται τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά που θα τα κερδίζαμε άμα απλά καταναλώναμε αμύγδαλα.

Φυσικά οι κατασκευαστές συνήθως προσθέτουν ασβέστιο και βιταμίνες Α,D και Β12 αλλά και πάλι στερείται πρωτεΐνης αφού 1 περίπου φλυτζάνι μας δίνεις 1γρ. σε σύγκριση με περίπου 8γρ το κανονικό γάλα.

Είναι αλήθεια όμως ότι γενικά είναι 50% χαμηλότερο σε θερμίδες δεδομένου ότι στερείται οποιεσδήποτε σημαντικές ποσότητες λίπους και δεδομένου ότι δεν είναι ζωικό προϊόν, άρα δεν περιέχει κορεσμένο λίπος ή χοληστερόλη.


Προτεινόμενα άρθα
Πρόσφατες δημοσιέυσεις
Search By Tags
Κατηγορίες
Αρχείο
Σχετικά άρθρα
Follow me!
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
bottom of page