top of page

Εύκολα tips για να περιορίσεις έξυπνα και γρήγορα τις θερμίδες που καταναλώνεις

Εύκολοι τρόποι για το πως να περιορίσεις τις θερμίδες σου. Προσάρμοσε τα στην καθημερινότητα σου και θα δεις σίγουρα αλλαγές.

Σαλάτα αντί για σάντουιτς

Προτίμησε αντί για μία μπαγκέτα να καταναλώσεις μία σαλάτα.Οι φυτικές ίνες μαζί με την κατανάλωση νερού θα σου προκαλέσουν αίσθημα κορεσμού. Άρα θα νιώθεις χορτάτος με πολύ λιγότερες θερμίδες.


Προτίμησε μαύρο καφέ

Επίλεξε μαύρο καφέ δίχως πρόσθετη ζάχαρη ή γάλα. Ένας μεσαίος λάτε χωρίς πρόσθετη ζάχαρη έχει 220 θερμίδες, ενώ ένα φλιτζάνι μαύρου γαλλικού καφέ (δηλαδή χωρίς γάλα ή ζάχαρη) έχει μόλις 2 θερμίδες. Εάν μάλιστα συνηθίζεις να πίνεις 2 φλιτζάνια καφέ με γλυκαντικό, θα «σώσεις» με αυτό τον τρόπο τουλάχιστον 450 θερμίδες.


Προετοίμασε τα γεύματα σου στο σπίτι

Μια έρευνα του 2014, βρήκε πως εκείνοι που μαγείρευαν το δείπνο τους στο σπίτι, κατανάλωναν 140 λιγότερες θερμίδες από αυτούς που θα έτρωγαν έξω ή θα παράγγελναν από delivery. Φτιάξε το δικό σου πρωινό και μεσημεριανό και θα κερδίσεις 500 θερμίδες.


Μάσησε μια τσίχλα και πιες περισσότερο νερό

Εθελοντές του Πανεπιστημίου του Rhode Island που μάσησαν για 1 ώρα το πρωί τσίχλα, «έφαγαν» 67 θερμίδες λιγότερες στο μεσημεριανό τους. Ακολούθησε και εσύ την ίδια τακτική και το απόγευμα, και θα διπλασιάσεις τις θερμίδες που θα γλιτώσεις μέσα στη μέρα.Μασώντας μία τσίχλα, όχι...δεν καις παραπάνω θερμίδες.


Μην περιμένετε να πεινάσετε

Μην παραγγέλνετε φαγητό όταν πεινάτε, μην μαγειρεύετε ενώ πεινάτε και το σημαντικότερο μην επισκέπτεστε ποτέ το σούπερ μάρκετ πεινασμένοι. Θα κάνετε πολύ κακές επιλογές, και θα καταλήξετε να καταναλώνετε πολύ περισσότερες θερμίδες σε σχέση με όσες χρειάζεστε.


Άλλαξε τον τρόπο που φτιάχνεις τις σαλάτες

Αντί για έτοιμα dressings, προτίμησε να προσθέσεις στις σαλάτες σου αρκετό χυμό λεμονιού και ένα ή δύο κουταλιές φρέσκια παρμεζάνα.

Μην ασχολείσαι με το κινητό σου τηλέφωνο την ώρα του φαγητού

Το να απασχολείσαι με το κινητό σου ή να βλέπεις τηλεόραση σε κάνει να μην θυμάσαι καλά το γεύμα σου, να αισθάνεσαι ότι δεν χόρτασες, και να καταλήγεις να «τσιμπάς» πολύ περισσότερες φορές πριν το βραδινό σου.


Σταμάτα τα αναψυκτικά

Ήρθε η ώρα να σταματήσεις να πίνεις αναψυκτικά για να ξεδιψάσεις όπως έκανες όταν ήσουν μικρός. Προτίμησε νερό με λεμόνι αν θες κάτι διαφορετικό. Όχι η σόδα δεν ενδύκνειται.


Ετοίμασε τα δικά σου chips

Κόψε σε λεπτές φέτες λαχανικά όπως κολοκυθάκια, ρέβα ή γλυκιά κολοκύθα, πέρασέ τα με λίγο ελαιόλαδο και τοποθέτησέ τα σε λαδόκολλα. Πασπάλισέ τα με αλάτι και επιπλέον αρωματικά της αρεσκείας σου (πχ. Δεντρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη) και ψήστα στον φούρνο για τρία λεπτά από την κάθε πλευρά.


Έλεγχε την ποσότητα

Στο σπίτι μην τρως από τη σακούλα γιατί έτσι δεν έχεις έλεγχο της ποσότητας που καταναλώνεις. Προτίμησε να αδειάζεις το περιεχόμενο που θέλεις σε ένα μπολ.


Μάσησε πιο αργά

Μασώντας κάθε μπουκιά δύο φορές περισσότερο απ' ότι συνηθίζεις να κάνεις θα σου δημιουργήσει το αίσθημα του κορεσμού με λιγότερο φαγητό. Έρευνα προτείνει ότι μπορείς να μειώσεις αυτά που τρως σε κάθε γεύμα κατά 100 με 200 θερμίδες με αυτόν τον τρόπο. - αποκλείοντας δηλαδή 400 θερμίδες.


Να θυμάσαι ότι ο σωστός τρόπος διατροφής μπορεί να αποτρέψει την εμφάνιση προβλημάτων υγείας. Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, με διαφορετικές ανάγκες. Συμβουλέψου τον διατροφολόγο σου για τους σωστούς συνδυασμούς που θα βοηθήσουν την επίτευξη του στόχου σου.




Προτεινόμενα άρθα
Πρόσφατες δημοσιέυσεις
Search By Tags
Κατηγορίες
Αρχείο
Σχετικά άρθρα
Follow me!
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
bottom of page