top of page

Πόσο και πώς το έτερον ήμισυ επηρεάζει τους στόχους σου;

«Ισχύς εν τη ενώσει» ισχύει και στην περίπτωση της υγείας. Αν κανείς θέλει να κόψει το τσιγάρο, να αδυνατίσει ή να να γυμνάζεται, έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να πετύχει οποιοδήποτε από αυτά, αν και ο/η σύντροφός του κάνει το ίδιο, σύμφωνα με μια νέα έρευνα.

train with your partner

Οι ερευνητές του University College του Λονδίνου, με επικεφαλής τη δρα Σάρα Τζάκσον, (δημοσίευση στο περιοδικό του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου "JAMA Internal Medicine"), μελέτησαν επί 4 χρόνια στοιχεία για πάνω από 3.722 ζευγάρια που ήταν παντρεμένα ή συζούσαν.

Η μελέτη δείχνει ότι τόσο οι άνδρες, όσο και οι γυναίκες, έχουν τουλάχιστον τριπλάσιες πιθανότητες να πετύχουν τον στόχο τους (διακοπή καπνίσματος, απώλεια βάρους, σωματική άσκηση κ.α.), όταν το «έτερον ήμισυ» τους κάνει κάτι ανάλογο. Η έρευνα δεν εξέτασε σε ποιο βαθμό ισχύει το αντίστροφο, δηλαδή κατά πόσο ένας σύντροφος με ανθυγιεινές συνήθειες επηρεάζει αρνητικά τον άλλο - κάτι πολύ πιθανό, όπως επίσης δείχνει η εμπειρία.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 66% των γυναικών και το 67% των ανδρών άρχισαν να γυμνάζονται, όταν ο σύντροφός τους πρώτος πήρε την απόφαση να το κάνει, ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν πολύ μικρότερα (24% και 26%), όταν ο σύντροφός τους παρέμενε καθηλωμένος... στον καναπέ. Πέντε είναι οι κατ' εξοχήν ανθυγιεινές συνήθειες που πρέπει κανείς να αλλάξει, αν θέλει να ζήσει πιο υγιεινά - και για περισσότερα χρόνια: κάπνισμα, παραπανίσιο βάρος, σωματική αδράνεια, κακή διατροφή και μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ.


Προτεινόμενα άρθα
Πρόσφατες δημοσιέυσεις
Search By Tags
Κατηγορίες
Αρχείο
Σχετικά άρθρα
Follow me!
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
bottom of page